En vanlig morgon

Så, för att ni ska få möjlighet att lära känna mig lite bättre så tänkte jag att det kunde vara dags att kasta sig in i hur en typisk dag i mitt liv faktiskt kan se ut.

coffee-919025_960_720

Jag vaknar klockan tio varje morgon, ungefär två timmar efter att min partner går till jobbet. Om det är min fru eller min man tänker jag inte berätta – ja, du har väl förhoppningsvis vant dig vid mitt hemlighetsmakeri vid det här laget. Varför äter ni inte frukost tillsammans, undrar du säkert nu. Jo, faktum är att vi gjorde det i många år, när jag fortfarande jobbade som smed, men det konstnärliga skapandet har med åren gjort mig till mer av en kvällsmänniska, så jag jobbar faktiskt ofta in på småtimmarna. Men det är ju just precis det du ska få läsa om i detta och de kommande inläggen, så jag ska inte ödsla för mycket tid på det just nu.

Hur som helst, jag kliver upp vid klockan tio och börjar med att gå ut till brevlådan och hämta tidningen. Min partner läser nämligen inte papperstidningen längre, utan tillgodogör sig bara nyheter på internet nuförtiden. Sedan sätter jag mig med dagens blad och äter en full english breakfast. Jag gör scrambled eggs, korv, bacon, vita bönor, stekt tomat och svamp, toast, apelsinjuice och kaffe – ja, hela paketet helt enkelt! För mitt arbete kräver ordentligt med energi, och då kan man inte hålla på och larva sig med några strikta dieter – här behöver vi redigt med protein och kolhydrater, inget snack om den saken!

Och när jag har ätit frukost – det brukar jag hålla på med i över en timme de flesta dagar – så drar jag på mig mina arbetskläder, går ut, runt husknuten och ner i källaren där jag har min studio!