Middagspaus i skapandet

Goddag! Det är jag, Monikama, som skriver till dig i vanlig ordning, och den här gången är det dags att dra den sista vevan i beskrivningen av min vardag.

131020-F-BH566-046

Hur som helst, i det här inlägget tänkte jag berätta lite om vad som händer när min parter kommer hem från jobbet. Klockan är nu ungefär sex och det är dags för dagens andra längre paus. Jag går upp och byter om igen, och så slår vi oss ner på terassen med varsin drink. Det kan vara en gin och tonic eller en dry martini eller något annat – det spelar inte så stor roll egentligen. Där sitter vi i ett par, tre drinkar och pratar om dagen som varit, om livet i stort och allt mellan himmel och jord, tills det är dags att börja laga middag. Den lagar vi alltid tillsammans, och det är verkligen en av mina favoritstunder på dagen.

Vi står och dricker vin och pratar och förbereder vår måltid, och är tacksamma för att vi får ha det så bra, helt enkelt. När vi har ätit och är mätta och belåtna så börjar klockan ofta närma sig nio, varvid min partner läser en bok eller tittar på någon film, och jag går ner och sätter igång med dagens tredje och sista arbetspass. Vissa dagar tittar jag bara vad jag gjort, stänger av ugnen och går upp till min partner, andra dagar håller jag på till efter midnatt.

Det sista passet tar jag verkligen som det kommer, och sen är det dags att gå och lägga sig! Vid det här laget värker det och bultar i kroppens alla leder, men jag somnar ändå bredvid min partner med ett leende på läpparna – jag har ju fått ägna dagen åt det jag verkligen älskar allra mest här i världen – att skapa!