Min studio

I mitt första inlägg tänkte jag hoppa rakt in och beskriva min studio. Jag skulle väl egentligen vilja kalla det för en ateljé, men det är nog många som skulle ha invändningar mot den benämningen. Faktum är att jag ju uteslutande arbetar med vällning när jag gör min konst, så du kan ju tänka dig hur det ser ut. Det är faktiskt egentligen en smedja jag arbetar med, men den ser heller inte ut som en traditionell smedja – den är mycket större – så det namnet passar inte riktigt heller.

fire-1561656_960_720

Min studio är i alla fall en stor källare på ungefär 100 kvadrat, där jag gör mina skulpturer. Själva smedjan är i ena hörnet av lokalen, och sedan är det andra utrymmet till för att bygga upp skulpturerna, och så finns där även ett stort avslappningsområde med soffor och några olika förströelser.

Hur som helst är det jag ägnar nästan all min tid åt själva vällningen – jag känner mig egentligen fortfarande som en smed, ända ut i fingerspetsarna. Skillnaden är ju bara att jag gör mitt arbete med det estetiska och kreativa i fokus, snarare än det praktiska och lösningsorienterade. Så mest står jag borta vid elden och hamrar, och när det blir för varmt och slitigt och jag verkligen behöver en paus, då går jag bort och kastar mig i sofforna en stund innan jag fortsätter igen.

Det blir väldigt varmt där nere, och det är av just den anledningen som jag har valt ett såpass stort utrymme, för att det ändå ska bli uthärdlig temperatur i lokalen. Jag har två stycken stora och kraftfulla AC-enheter som alltid står på och jobbar när jag jobbar, om man säger så. Utan dem skulle jag nog inte orka längre, faktiskt – man är ju inte så ung som man var när man började som smed!